Nieuws
Pensioenrekenleeftijd verhoogd naar 68 jaar Gepubliceerd op: 04-03-2019 Bouw jij nog pensioen op bij SPF of is jouw opgebouwde pensioen bij SPF nog niet ingegaan?

Dan baseert het pensioenfonds jouw pensioenopbouw voortaan op een pensioenrekenleeftijd van 68 jaar. Op verzoek van de sociale partners is de pensioenrekenleeftijd vanaf 1 januari namelijk verhoogd naar 68 jaar. Het percentage dat jij jaarlijks aan pensioen opbouwt, stijgt hierdoor van 1,738% naar 1,875%. Dankzij deze verhoging bouw jij binnen de fiscale mogelijkheden het hoogst mogelijke pensioen op.

 

SABIC heeft SPF gevraagd jouw opgebouwde ouderdomspensioenaanspraken op 67-jarige leeftijd om te rekenen naar 68 jaar. Je pensioen wordt daardoor hoger. Door deze omrekening gaat er geen geld verloren. De totale waarde van jouw pensioenaanspraken wijzigt niet. Ook kun je nog steeds kiezen om vóór je 68ste met pensioen te gaan.

 

Per 1 januari 2019 verandert er nog meer. Allereerst vervallen de zogenoemde gemiste toeslagen niet meer na 10 jaar. Kan SPF je pensioen niet indexeren, dan noemen we dat een gemiste toeslag. Het fonds kan die toeslagen alsnog toekennen als de beleidsdekkingsgraad hoog genoeg is. Dat heet een inhaaltoeslag. Voorheen vervielen de gemiste toeslagen na 10 jaar. Sinds 1 januari is die regel geschrapt uit het pensioenreglement. Vanaf nu blijven alle gemiste toeslagen dus in aanmerking komen voor een inhaaltoeslag.

 

De tweede wijziging betreft het bijzonder partnerpensioen (BPP): het partnerpensioen dat wordt verdeeld na een echtscheiding. Dit BPP vloeit - met terugwerkende kracht naar 1 januari 2015 - voortaan terug naar de hoofdverzekerde als de ex-partner eerder overlijdt. Ben jij hoofdverzekerde en komt jouw ex-partner eerder te overlijden, dan vloeit het BPP dus terug naar jou. Jij kunt dit deel van het partnerpensioen gebruiken voor een eventuele nieuwe partner. Deze wijziging geldt zolang jij nog niet met pensioen bent.

Op deze website vind je meer informatie over de pensioenrekenleeftijd van 68 jaar en de omrekening van jouw ouderdomspensioenaanspraken. Klik hier voor veel gestelde vragen en antwoorden. Ook ontving je eerder een persoonlijke brief met een overzicht van jouw ouderdomspensioen vóór en ná de omrekening. Heb je hierover nog vragen, neem dan contact op met de Pension Desk van SPF +31 (0)45 – 5788100 of stuur een e-mail aan Info.PensioenfondsSABIC@dsm.com.

Er is geen poll actief
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord