Nieuwsberichten

 
Pensioenuitvoerder DPS gaat over naar Pensioenfonds PDN Gepubliceerd op: 14-07-2023

DPS, de pensioenuitvoeringsorganisatie van SPF, gaat van dsm-firmenich over naar Pensioenfonds DSM Nederland (PDN). PDN, dat net als SPF het pensioen- en vermogensbeheer laat verzorgen door DPS, wordt daarmee naast opdrachtgever ook eigenaar van de pensioenuitvoerder. Het bestuur van SPF is tijdens de fase van voorbereiding steeds geïnformeerd over de gang van zaken.

Voor de deelnemers van SPF verandert er niets aan de dienstverlening. Voor SPF staat een robuust en toekomstbestendig pensioen voor alle deelnemers voorop. SPF is tevreden over de hoge kwaliteit en deskundigheid van DPS en heeft net als PDN een nieuwe dienstverleningsovereenkomst met DPS voor de komende vijf jaar getekend.

Het onderbrengen van DPS binnen PDN biedt goede kansen voor verdere versterking van de hoogwaardige dienstverlening. Ook het management van DPS heeft positief gereageerd op deze ontwikkeling.

SPF kijkt positief naar deze ontwikkeling, die de voortzetting van de hoogwaardige dienstverlening van DPS voor de komende jaren (ook tijdens de WTP transitie, zijnde de overgang naar een nieuw pensioenstelsel in Nederland) zeker stelt. Deelnemers zijn er bij gebaat dat het pensioenbeheer en de uitvoering onder één dak blijven, ook om goed voorbereid te zijn op de veranderingen onder de nieuwe pensioenwet (Wtp). “Ons uitgangspunt bij de verzelfstandiging van DPS is steeds het behoud van continuïteit en integraliteit van de dienstverlening aan onze deelnemers, geweest. Dat lijkt hiermee te worden bereikt. Een stabiele toekomst voor DPS geeft ons het comfort dat we de komende jaren intensief kunnen samenwerken met  een vertrouwde partner”, zegt voorzitter Arnout Korteweg. Wij zijn in overleg met PDN over de impact van het aandeelhouderschap en onze inbreng in een klantoverleg.

Jouw mening telt!
De nieuwsbrief van SPF (verschijnt 4x per jaar) lees ik .....