Nieuwsberichten

 
Weer verhoging pensioen bij SPF Gepubliceerd op: 19-12-2023

We zijn blij te kunnen meedelen dat we op 31 december 2023 de pensioenen van alle deelnemers weer kunnen verhogen. Het bestuur besloot dit in de bestuursvergadering van 8 december 2023.

Wat betekent het besluit?

  • De opgebouwde pensioenen van medewerkers worden met 8% verhoogd.
  • De ingegane pensioenen en de opgebouwde pensioenen van ex-medewerkers worden met 3,49% verhoogd.

Dit besluit is genomen op basis van de financiële positie van SPF en de mogelijkheden die de wet hiervoor biedt. Volgens de afspraken die sociale partners maakten rondom het verhogen van pensioen moeten we twee verschillende maatstaven gebruiken. De pensioenen van iedereen die nog pensioen opbouwt, worden verhoogd op basis van de CAO-verhogingen bij SABIC. Bij iedereen die geen pensioen meer opbouwt of al pensioen krijgt, worden de pensioenen op basis van de stijging van de prijzen verhoogd. We keken vanuit evenwichtigheid naar de verhogingen over vorig jaar en dit jaar. Beide groepen krijgen daarmee een verhoging over die twee jaren die ongeveer gelijk is.

We moeten bij het besluit nog een kleine slag om de arm houden. De financiële positie op 31 december is uiteindelijk bepalend. Daarom toetsen we per 31 december 2023 of de financiële positie nog steeds toereikend is.

Iedereen krijgt in januari nog een persoonlijk bericht waarin we de verhoging toelichten.

Jouw mening telt!
De nieuwsbrief van SPF (verschijnt 4x per jaar) lees ik .....