Nieuwsberichten

 
Bericht van de sociale partners: Ons pensioen: wat gaat er veranderen? Gepubliceerd op: 13-06-2024

 

SABIC_Logo_RGB_PNG_tcm1010-2093_w320_h198_n.png (8 KB)

Bericht van de sociale partners:
Ons pensioen: wat gaat er veranderen?

We krijgen in Nederland nieuwe regels voor pensioen. Je krijgt straks een eigen pensioenpot. Daardoor zie je precies hoeveel geld je samen met je werkgever in je pensioen stopt. Ook zie je duidelijk hoeveel het pensioenfonds er voor je bijverdient door je pensioengeld te beleggen.

Pensioen gaat makkelijker meebewegen met de economie

Hoeveel pensioen je straks precies krijgt als je stopt met werken, staat met de nieuwe regels niet van tevoren vast. Want je pensioen beweegt straks makkelijker mee met de economie. Het kan eerder omhoog als het goed gaat met de economie. Maar het pensioen kan ook omlaag gaan als het slechter gaat, net als nu. We gaan er wel voor zorgen dat je pensioen niet te veel op en neer beweegt. En ook belangrijk: die bewegingen worden kleiner als je ouder wordt. Hoe dichter je bij je pensioen komt, hoe preciezer je weet op hoeveel geld je kunt rekenen. We gaan ervan uit dat de kans op een beter pensioen straks groter is.

Wat verandert er niet?

Lang niet alles gaat veranderen. De sterke punten van het huidige pensioen houden we overeind. We blijven ons pensioen samen regelen. We delen dus ook straks nog de kosten en de belangrijkste risico’s met elkaar. Wat ook niet verandert: ook straks krijgt iedereen nog een AOW-uitkering van de overheid, naast het pensioen dat je via SABIC opbouwt. En ook straks geldt: je krijgt pensioen zo lang je leeft, al word je 120 jaar oud. Je krijgt dus wel een eigen pensioenpot, maar die kan niet leegraken. Ook niet als je heel oud wordt. We houden dus het goede overeind, en passen aan wat beter moet.  

 

Jouw mening telt!
De nieuwsbrief van SPF (verschijnt 4x per jaar) lees ik .....