Nieuwsberichten

 
Bericht van de sociale partners: SABIC en de vakbonden praten samen over een nieuw pensioen Gepubliceerd op: 21-06-2024

 

SABIC_Logo_RGB_PNG_tcm1010-2093_w320_h198_n.png (8 KB)

Bericht van de sociale partners:
SABIC en de vakbonden praten samen over een nieuw pensioen

We vertelden je al eerder dat we werken aan een nieuw pensioen. Maar wie gaan daar eigenlijk over? Dat is simpel: pensioen is een arbeidsvoorwaarde. En dus beslissen de werkgever SABIC en de vakbonden daar samen over. Bij SABIC zitten bij de gesprekken over de nieuwe pensioenregeling de volgende vakbonden aan tafel: FNV, CNV Vakmensen, De Unie, Synergo-VHP en Vakbond ABW. Werknemers zijn dus goed vertegenwoordigd!

Vakbonden praten mee

Niet alleen de vakbonden zelf praten mee. Ook hun leden kunnen hun mening geven. Als de werkgever en de vakbonden het met elkaar eens zijn over een nieuwe pensioenregeling, gaan de vakbonden in gesprek met hun achterban. Pas als de vakbondsleden akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat, is de nieuwe pensioenregeling definitief.

Gepensioneerden

Ook de gepensioneerden van SABIC kunnen hun mening geven. Gepensioneerde vakbondsleden kunnen dat natuurlijk via hun bond doen. Andere gepensioneerden kunnen via de Vereniging van Gepensioneerden aan de werkgever en de vakbonden laten weten wat ze van de plannen vinden.

Zo zorgen we er samen voor dat het nieuwe SABIC-pensioen genoeg draagvlak heeft. Want ons pensioen is van ons allemaal!

Jouw mening telt!
De nieuwsbrief van SPF (verschijnt 4x per jaar) lees ik .....