Nieuwsberichten

 
Arnout Korteweg; nieuwe voorzitter SPF Gepubliceerd op: 21-04-2020

Korteweg Arnout.jpg (29 KB)Met de benoeming door het bestuur is Arnout Korteweg (60) vanaf 1 mei 2020 de nieuwe voorzitter van SPF. De goedkeuring van De Nederlandsche Bank ontvingen we op vrijdag 17 april 2020. De instemming van de RvT met de voordracht van Arnout was eerder al gegeven. Arnout heeft geen historie bij (pensioenfonds) SABIC en wordt aangesteld als onafhankelijk voorzitter van het bestuur. Voor deze externe invulling is door het bestuur in 2018 gekozen, omdat de veeleisende functie van voorzitter niet meer te combineren valt met de reguliere werkzaamheden binnen de onderneming.

Arnout is een ervaren en verbindende bestuurder en heeft ook ruime ervaring in de pensioensector. Naast directie functies bij Hewitt en Mercer, is hij de afgelopen jaren als uitvoerend bestuurder actief geweest voor De Nationale APF (opgericht in 2016 door NNIP en AZL). Hij is daar recent mee gestopt, omdat hij zich meer wil concentreren op het bestuur dan op de uitvoering van het beleid. Arnout beheerst de pensioenmaterie over de volle breedte en heeft voldoende tijd en ruimte om de rol van voorzitter van SPF te vervullen.

Korteweg Arnout_2.jpg (95 KB)Arnout is getrouwd met Babs Boelens en woont op de Veluwe. Wandelen met de hond en reizen doen ze graag.

In een van onze volgende nieuwsbrieven stellen we Arnout verder voor.

Jouw mening telt!
De nieuwsbrief van SPF (verschijnt 4x per jaar) lees ik .....