Toeslagverlening

Toeslagverlening

Ieder jaar beslist het bestuur van pensioenfonds SPF of het toeslagen op de pensioenen verleent. Het is nooit van tevoren met zekerheid te zeggen of, en hoeveel, toeslag het bestuur in een jaar geeft op de pensioenen. We spreken dan ook van 'voorwaardelijke toeslagverlening'.

De voorwaardelijke toeslag is een stukje pensioen dat niet wordt betaald uit de pensioenpremies die werkgever en werknemers betalen. Het geld voor de toeslag komt uit het rendement dat wordt behaald door het beleggen van de pensioengelden.

De toeslag is van groot belang voor het behoud van de koopkracht. De toeslagen zijn niet voor iedereen gelijk. Zo is de berekening voor gepensioneerden anders dan voor degenen die nog pensioen opbouwen. Meer hierover vind je in de brochure 'Toeslagverlening'.

Gedetailleerde informatie over het toeslagenbeleid van SPF staat in hoofdstuk 2 van het reglement. Heb je vragen over de toeslagverlening waar je geen antwoord op vindt, stuur dan een e-mail naar de Pension Desk van SPF. Ga daarvoor naar 'Contact'.
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord