Nieuws
Dekkingsgraad SPF februari 2020 Gepubliceerd op: 16-03-2020 De dekkingsgraad en de beleidsdekkingsgraad worden maandelijks rond de 10e werkdag gepubliceerd.
  • De dekkingsgraad bedroeg aan het eind van februari 99,2%.
  • De beleidsdekkingsgraad, die gebruikt wordt bij de beslissing over toeslagverlening, bedroeg aan het eind van februari 104,5%. (De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste twaalf maandelijkse dekkingsgraden.)

Voor meer informatie over de ontwikkeling van de dekkingsgraden, klik hier.

Verloop dekkingsgraad
De dekkingsgraad is door de gedaalde aandelenmarkten in combinatie met de verdere gedaalde rente gezakt tot 99,2% per 29/02. De daling dit jaar bedraagt daarmee -8,3%, waarbij -7% komt door de daling van de rente en -3% door de daling van de rendementen uit beleggingen (en +1,7% kruiseffect).

De onzekerheid omtrent het Coronavirus heeft impact op de handel in producten en diensten. Dit, samen met de ontwikkelingen rondom de olieprijzen door de ruzie tussen Rusland en Saudi Arabië, zorgt voor grote bewegingen op de financiële markten. Met als gevolg dalende aandelenkoersen en dalende rentes. Centrale banken hebben aangegeven nadere acties te overwegen. Verschillende landen nemen maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Ook dit heeft een negatieve uitwerking op de economie. Daartegenover overwegen zij wel maatregelen om bedrijven, die negatief geraakt worden, te ondersteunen.

Het bestuur blijft deze ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Er is geen poll actief
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord