Nieuws
SPF investeert in groene projecten van de Nederlandse overheid Gepubliceerd op: 27-06-2019 Met een investering in groene projecten van de Nederlandse overheid, zet SPF een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid.

Groene leningen
SPF heeft 7,5 miljoen belegd in een zogenoemde groene lening ‘Green Bond’ van de Nederlandse overheid. Hiermee is SPF een van de relatief grootste investeerders in deze eerste groene lening van de Nederlandse overheid. Nederland is hiermee ook het eerste land met de allerhoogste kredietkwaliteit (AAA) dat een groene lening uitgeeft. De opbrengsten van deze lening  worden gebruikt om maatregelen en projecten te financieren die CO2 uitstoot verminderen en bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van de overheid.

Groene obligaties spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van positieve klimaat-en milieuresultaten. Naast dat deze lening bijdraagt aan duurzame ontwikkeling, is het ook een lening met een goed rendement en een hele goede kredietwaardigheid.

Er is geen poll actief
Deze website gebruikt cookies om te kunnen functioneren en het gebruik te analyseren teneinde het gebruiksgemak te verbeteren.Akkoord